sport en spel

Woest Zuid neemt kinderen altijd mee naar buiten. Om een balletje te trappen, verstoppertje te spelen, om verschillende sporten te leren, hutten te bouwen, te kijken wie het snelst achteruit kan lopen en samen een nieuw spel te bedenken en uit te voeren.

Elke periode wordt één sport gekozen die elk kind op zijn eigen niveau kan leren. De kleinsten kunnen samen oefenen, de groteren dagen elkaar uit. Soms spelen ze met zijn allen. De vorderingen worden bijgehouden in het Woeste Boekje, die de kinderen trots thuis kunnen laten zien.

Door alle activiteiten heen is er aandacht voor samenwerken en samenleven. Om de beurt de tafel dekken en de afwasmachine inruimen. Leren hoe fijn het is om te winnen, maar dat verliezen erbij hoort.

Aan het eind van de periode wordt op elke locatie een beker uitgereikt – de Woeste Beker – voor de beste prestatie. Beste is niet de hoogste sprong of het mooiste doelpunt. Het is de groei op persoonlijk gebied, de mooiste aanmoediging van je clubje of soms blijmoedig kunnen verliezen.

De kinderen maken door het jaar heen kennis met een breed palet aan sporten. Zo kunnen kinderen ontdekken welke sport ze leuk vinden en waar ze later mee verder willen. Veel kinderen kiezen Woest Zuid naast hun sportvereniging, en gaan na Woest door na de training.

fit en gezond

Het buitengevoel is erg belangrijk voor Woest Zuid. Bij Woest vinden kinderen andere kinderen om samen buiten te spelen. Veel bewegen op jonge leeftijd heeft een positief effect op je gezondheid op latere leeftijd. Woest Zuid wil dat kinderen op een speelse manier in aanraking komen met sport en bewegen. Deze creatieve en luchtige benadering van sport maakt ons toegankelijk voor iedereen.

Wie sport en speelt, heeft energie nodig. Woest eet en drinkt gezond. Vers fruit en knabbelgroenten zijn er altijd.

Bij Woest Zuid zijn kinderen zichzelf, maken eigen keuzes, waardoor ze naast fysiek fit ook fit van geest raken. Kinderen worden zich bewuster van zichzelf, leren uitdagingen aan te gaan en versterken hun zelfbeeld.

onze medewerkers

Onze groepsleiding zijn enthousiaste sportievelingen, gediplomeerd, en hebben ervaring met het werken met kinderen. Jongens en meiden met pit, die met gedrevenheid kinderen aan het sporten en in beweging krijgen.

De woeste werkers hebben allemaal hun eigen woeste kwaliteit. Ze zijn kind met de kinderen, blijven nooit langs de kant staan en durven gek te doen. Het zijn aanpakkers die met hun drive en plezier kinderen inspireren en motiveren.

De groepsleiding zorgt voor structuur en bewaakt de grenzen. Ongedwongen vereist sturing. Vrijheid kent regels. We zorgen voor ruimte voor elk individu, maar met respect voor elkaar. En de leiding doet sportief mee: samen buiten ravotten of een lekker potje hockey. Aan het eind van de middag terug op het honk om te ontspannen.

De kwaliteit van het personeel is hoog, de scholing intensief. Per locatie worden ons team zorgvuldig samengesteld. Verschillende kwaliteiten komen samen en er is altijd een evenwichtige man/vrouw verhouding.

van school naar WZ

Vervoer van school naar Woest Zuid organiseren we zelf. Vanwege het voorlopige besluit om Stints te verbieden op de openbare weg, halen we de kinderen nu niet met Stints op. Voor veel locaties betekent dit dat we de kinderen, begeleid met extra groepsleiding, lopend van school ophalen. Op sommige locaties halen we de kinderen met busjes op. Waar mogelijk zijn er andere alternatieven, zoals met de fiets. We hebben vaste, veilige routes aangewezen. Ouders worden per locatie op de hoogte gehouden.