Ontdek de lol van bewegen

Wie als kind ontdekt hoe leuk het is om te bewegen leeft gezonder, een leven lang.

Echter, de stad is niet meer ingericht op zelfstandig buiten spelen. En digitaal vermaak is verleidelijk. Kinderen zitten steeds vaker stil.

Daar brengt Woest Zuid verandering. Woest creëert vrijplaatsen in de stad waar kinderen helemaal in hun eigen beleving op kunnen gaan. Waar ze kunnen rennen en uitblazen, klimmen en springen, uitglijden en weer opkrabbelen. Waar ze gezond en bewust leren leven. En waar ze avontuurlijk bewegen.

Wij geloven dat je de lol van bewegen pas écht ontdekt als niet alleen je lichaam, maar ook je geest volop meedoet. Als bewegen beleven wordt. Daarom maken we programma’s die tot de verbeelding spreken en die je uitdagen om in beweging te komen en je grenzen te verleggen.

Doen wat je eigenlijk niet durft en jezelf daarna heel dapper voelen. Iets nieuws verzinnen met je vrienden – iets wat eigenlijk niet kan – en het dan toch echt gaan doen. ‘s Avonds weer naar huis met een bult op je knie en een hoofd vol verhalen.

Zo laat Woest Zuid steeds meer kinderen ontdekken dat ze zelf hun eigen speelruimte kunnen creëren. De wereld is rekbaar: zolang je maar in beweging komt verleg je je grenzen en beweegt alles mee. Woest Zuid maakt bewegen weer vanzelfsprekend. En daar heeft een kind een leven lang profijt van.

{